logo

Vijesti

Obratite nam se

Koristi Titanium

Dec 15, 2017

Titanij je tradicionalno korišten kao lagani, iznimno jak i iznimno korozivni materijal u zrakoplovima, elektroenergetskim postrojenjima, postrojenjima za desalinizaciju morske vode i izmjenjivačima topline. Nedavno je pronašla sve veće primjene u potrošačkim proizvodima, sportskim proizvodima i informatičkoj tehnologiji, koristeći se estetskim izgledom površine i luksuznim osjećajem.

legure titana Razvijeno je pet tisuća titanskih legura koje se mogu grupirati u četiri glavne kategorije. Njihova svojstva ovise o njihovoj osnovnoj kemijskoj strukturi i načinu na koji se manipuliraju tijekom proizvodnje. Neki elementi koji se koriste za izradu legura uključuju aluminij, molibden, kobalt, cirkonij, kositar i vanadij. Alfa faze imaju najnižu čvrstoću, ali su oblikovane i zavarive. Alfa plus beta legure imaju visoku čvrstoću. Bliske alfa legure imaju srednju čvrstoću, ali imaju dobru otpornost na puzanje. Beta fazne legure imaju najveću čvrstoću bilo koje titanske legure, ali također nedostaju duktilnosti.

Postoji razlika između zemalja na primjeni titana. Dok zrakoplovni promet čini polovinu titanijskih zahtjeva u SAD-u, Europi i Rusiji, u Aziji dominiraju industrijske aplikacije, posebno u kemijskim postrojenjima. Ta diferencirana tržišta i dalje će biti glavni pokretači potražnje za rastom od 4,6% godišnje (u protekloj godini) do 2018. godine.


Povezane vijesti

Copyright © Shaanxi Aone Titan Metal materijali Co, Ltd sva prava pridržana.