logo

Vijesti

Obratite nam se

Koristi Titanium

Dec 08, 2017

Mnoga poželjna svojstva titana učinila je metalom izbora u mnogim industrijama. Niti jedan drugi metalni inženjer nije tako brzo ustao da se predvodi u kritičnim i zahtjevnim aplikacijama. Titan i njegove legure pokazale su se tehnički superiorniji u širokom rasponu industrijskih i komercijalnih primjena u područjima kao što su zrakoplovna industrija, arhitektura, sportske opreme, vojni hardver, satovi, naočale, medicinski implantati, zubni proizvodi i još mnogo toga.

Fiziološki inertnost titana čini dostupnim kao zamjena za kosti i hrskavicu u različitim operacijama. Titan se koristi za srčane ventile, uređaje za ritam, implantate, umjetne bokove i zglobove. Titan se također koristi u kirurgiji i invalidskim kolicima. Titan se koristi u metalnim legurama kao zamjena za aluminij zbog svoje čvrstoće i lagane težine, uz otpornost na toplinu i koroziju. U aluminiju i vanadiju (titan 6.4), titan se koristi u zrakoplovu za vatrozid, vanjsku kožu, dijelove za slijetanje, hidrauličku cijev i nosače motora. Lopatice kompresora, diskovi i kućište mlaznih motora također su izrađeni od titana. Komercijalni mlazni prijevoz koristi između 3500 i 12000 kg (7000 i 25000 funti) metala. Supersonički transport koristi mnogo više od 14 do 45 tona titana. Upotreba titana omogućila je istraživanje svemira. Merkur, Gemini i Apollo kapsule izrađene su uglavnom od metala. Svemirski brod ima mnogo titanskih dijelova, kao i međunarodnu svemirsku stanicu. Titanij je također široko korišten u vojnim hardverima kao što su mlazni borci, rakete, spremnici, brodovi i podmornice.

Titanov dioksid (TiO2) se opsežno koristi za boju kuća i umjetnika jer je trajna i ima dobru pokrovnu snagu. Titanska boja je izvrstan reflektor infracrvenog zračenja i široko se koristi u solarnim opservatorijima gdje toplina uzrokuje slabu vidljivost. Titanov dioksid je također čest u proizvodnji pigmenata za papir, plastiku, gumu, kozmetiku, tekstil, staklo i keramiku. Titan se koristi u izmjenjivačima topline i u postrojenjima za desalinizaciju zbog svoje izvanredne sposobnosti izdržavanja slane vode i atmosferske korozije (bez obzira na zagađivače). To također objašnjava zašto ona pruža potpunu pouzdanost u mnogim pomorskim ili pomorskim aplikacijama. U metalurgiji, legure titana se koriste kao deoksidizatori i denitrogenizatori za uklanjanje kisika i dušika iz rastaljenih metala.


Povezane vijesti

Copyright © Shaanxi Aone Titan Metal materijali Co, Ltd sva prava pridržana.