logo

Vijesti

Obratite nam se

Neželjezni metali

Dec 14, 2017

Važni obojeni metali uključuju aluminij, bakar, olovo, nikal, kositar, titan i cink, te legure poput mjedi. Plemeniti metali kao što su zlato, srebro i platina te egzotični ili rijetki metali kao što su kobalt, živa, volfram, berilij, bizmut, cerij, kadmij, niob, indij, galijev, germanij, litij, selen, tantal, telur, vanadij i cirkon su također obojenih. Oni se obično dobivaju pomoću minerala kao što su sulfidi, karbonati i silikati. Obojeni metali se obično rafiniraju elektrolizom.

Zbog njihove opsežne uporabe, metali obojenih metala obično se recikliraju. Sekundarni materijali u otpadu od vitalne su važnosti za industriju metalurgije, jer ih često zahtijeva proizvodnja novih metala. Neki objekti za reciklažu ponovno smrzavaju i preuređuju obojenih materijala; šljake se sakupljaju i pohranjuju na licu mjesta, dok se metalni parci filtriraju i skupljaju. Metali obojenih metala dobiveni su iz industrijskih otpadnih materijala, emisije čestica i zastarjelih tehnologija (na primjer, bakreni kabeli).

Koristi se u stambenoj, komercijalnoj, industrijskoj industriji. Odabir materijala za mehaničku ili strukturnu primjenu zahtijeva neka važna razmatranja, uključujući i način na koji se materijal može lako oblikovati u gotovi dio i kako se njezina svojstva mogu namjerno ili nehotice mijenjati u tom procesu. Ovisno o krajnjoj upotrebi, metali se jednostavno mogu baciti u gotovi dio, ili baciti u međuproizvod, kao što je ingot, zatim izrađen ili izrađen, valjanjem, kovanje, ekstrudiranjem ili drugim procesom deformacije. Iako se ista operacija upotrebljava s obojenim, kao i bezvodnim metalima i legurama, reakcija neželjeznih metala ovim procesima stvaranja često je teža. Slijedom toga, svojstva se mogu znatno razlikovati između lijevanih i kovanih oblika iste metala ili legure.

20160913092247_100[1]_副本.jpg

Povezane vijesti

Copyright © Shaanxi Aone Titan Metal materijali Co, Ltd sva prava pridržana.